Keukengerei

Het Kinderdiabetes Kookcafé is voor kinderen en jongeren van 6 tot 16 jaar met diabetes mellitus die geen zin (meer) hebben om altijd maar het buitenbeentje te zijn.

Je gaat aan de slag in een professionele keuken onder leiding van een échte kok en een paar leerling-koks van Rijn IJssel Vakschool Wageningen.
Hier kook je heerlijke gerechten met verse ingrediënten waar je zonder problemen van kunt smullen.

Enthousiast geworden en thuis ook een keer aan de slag? Hier vind je alle recepten!

Kinderarts Van der Burg van Ziekenhuis Gelderse Vallei richtte toen hij nog in het Tergooi ziekenhuis in Blaricum werkte, het eerste Nederlandse Kinderdiabetes Kookcafé op. Het Kookcafé in Ede-Wageningen bestaat sinds 2008.

Meedoen aan de workshops in het Kookcafé is gratis. Aanmelden kan bij het Kinderdiabeteskookteam van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Bij ieder Kookcafé is een diëtist en een kinderdiabetesverpleegkundige aanwezig met wie je kunt overleggen. Het Kookcafé is één keer per maand.

Het Kookcafé in Ede-Wageningen bestaat sinds 2008. Kinderarts Van der Burg van Ziekenhuis Gelderse Vallei richtte toen hij nog in het Tergooi ziekenhuis in Blaricum werkte, in 2002 het eerste Nederlandse Kinderdiabetes Kookcafé op.